"Pofozott" uborkasal?ta (k?nai)

2021-07-13

sponsored links

M?r r?g?ta meg akartam k?stolni ezt az uborkasal?t?t, a kedvenc k?nai szak?csn?m youtube oldal?n j?tt egyszer szembe. J?l gondoltam, hogy ?rdemes a kipr?b?l?sra. ?zgazdag, ropog?s, csudafinom. Ma panko morzs?s r?ntott karajt csin?ltam, ?s el?g is volt hozz? k?retk?nt, t?k?letes p?ros?t?s volt. Megtartom, sokszor asztalra fog m?g ker?lni.

Hozz?val?k 4 f?re:

  • 6 kisebb-k?zepes sal?tauborka
  • 1 csapott te?skan?l s?
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ev?kan?l k?nai ecet (?n feh?rborecettel helyettes?tettem)
  • 1 ev?kan?l chiliolaj*
  • 1/2 ev?kan?l cukor
  • 1/2 ev?kan?l sz?jasz?sz
  • 1/2 ev?kan?l szez?mmag
  • ?s a recept ?r f?l ev?kan?l szez?molajat, de szerintem az nem kell r?, el?g a chiliolaj is

Az ubork?kat megmossuk, v?geit lev?gjuk, ha magos fajta, akkor f?lbev?gva kimagozzuk, majd b?rddal vagy sodr?f?val j?l meg?t?getj?k az uborkadarabokat, ahogy a vide?ban is l?that?. Bes?zzuk, ?s ?llni hagyjuk 15-20 percig, majd le?ntj?k r?la a levet, ?s a felsoroltakkal ?zes?tj?k az ubork?t. alaposan elkeverj?k, s m?r fogyaszthat? is. 


* Chiliolaj: 1,5 dl jobbfajta olajat (hidegen sajtolt napraforg? vagy repce vagy sz?l?mag vagy ezek kever?ke) j?l felmeleg?t?nk, vagyis forr?ra, ?s egy t?lk?ba tesz?nk 3 te?skan?l cayenne borsot (Lidlben kaphat? nagyon j? min?s?g?), amire r??ntj?k a forr? olajat. Elkeverj?k ?s hagyjuk kih?lni.


Folytats a blogon ... szellemafazekban.blogspot.com/2021/07...

sponsored links

Keres?s